Svet

Губици украјинских трупа премашују 2.870, а руске жртве 498

СрбијаРеално/Москва/02.03.22. – Више од 2.870 украјинских војника је убијено у руској специјалној операцији у Украјини, док су губици међу руским снагама 498, изјавио је у среду портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Kонашенков.

„Међу украјинским националистима и оружаним снагама губици су следећи: преко 2.870 погинулих и око 3.700 рањених. Само потврђени подаци говоре да су заробљена 572 украјинска војника. Нажалост, међу нашим саборцима који учествују у специјалној војној операцији има губитака: У испуњавању војне дужности погинуло је 498 руских војника. Породицама погинулих војника пружа се сва могућа помоћ. Укупно 1.597 наших сабораца је рањено“, рекао је портпарол.

Руски војници и официри показују храброст, храброст и херојство у току специјалне војне операције, истакао је генерал.

„Руски војници и руска војска часно обављају свој задатак. Тиме се отклања реална претња Русији која је донедавно извирала са украјинске територије, са територије на којој је требало да се појаве базе НАТО-а, нуклеарно оружје и њихова возила за испоруку. У блиској будућности супротно вољи украјинског народа. Отаџбина ће бити заштићена“, рекао је портпарол руског Министарства одбране. Преноси Тасс

Back to top button