Politika

Харадинај: Док Ђурић дочекује америчке конгресмене Курти се понаша комунистички

СрбијаРеално/ПРИШТИНА/5.12 – Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај реговао је на Фејсбуку због вечере коју је синоћ организовао амбасадор Србије у САД Марко Ђурић, а којој је присуствовало је 14 високо рангираних представника америчког Конгреса.

Харадинај је констатовао да је 14 америчких конгресмена из Комисије за спољне послове, Војног комитета и Безбедносне комисије било на вечери код амбасадора Србије у Вашингтону, уз коментар “а наш комунистички премијер, поносан је што је смањио трошкове за ручкове и вечере…”

“Шта ће бити са дијалогом и удруживањем уз овакав комунистички приступ нашег премијера”, запитао је председник Алијансе за будућност Косова.

Наиме Ђурић је организовао свечану вечеру у Вашинтону за више истакнутих чланова Конгреса са којег су послате снажне политичке поруке нашој земљи.

На скупу, који је окупио највећи број конгресмена и чланова Српског кокуса у последњих неколико деценија, Ђурић је исказао захвалност окупљенима на писму подршке Србији и значају који придају даљем унапређењу односа са нашом земљом на свим нивоима.

„Вечерас сте својим доласком послали поруке пријатељства, поштовања и подршке Србији, поруке уважавања резултата Србије у последњих неколико година и поруке афирмације пута којим Србија корача као поуздани партнер и стожер стабилности у региону“, оценио је Ђурић.

Back to top button