Region

Helikopter iz vazduha, mješoviti timovi sa kopna zaustaviće svaku nelegalnu aktivnost i sačuvati vodoizvorišta

SrbijaRealno/BEOGRAD/28.01.23.- Helikopter Vojske Crne Gore danas se priključio osmatranju terena na kojem se vršila nelegalna eksploatacija šljunka koja je ugrozila vodoizvorište Boljesestre i prijetila da crnogorsko primorje ostavi bez vode. 

Službenici Uprave policije su i danas u mješovitik timovima shodno planiranim aktivnostima nastavili suzbijanje nelegalne eksploatacije šljunka u koritu rijeke Morača ali i drugih rijeka. 

Tokom današnjeg obilaska nijesu primijećene aktivnosti na spornom području. Aktivnosti svih nadležnih institucija neće stati dok u potpunosti ne zaustavimo nelegalnu eksploataciju šljunka i time sačuvamo vodoizvorište i u potpunosti uklonimo prijetnju da crnogorsko primorje ostane bez vode. Razumijemo sve one ljude čija materijalna egzistencija zavisi od eksploatacije šljunka, ali ničiji privatni interes ne može biti toliko značajan da građane koji žive na primorju Crne Gore ostavi bez pijaće vode, ali i turiste i time ugrozi najznačajniji privrednu granu naše zemlje.

Daašnjim aktivnostima prisustvovali su ministar odbrane Filip Adžić, načelnik Generalštaba Zoran Lazarević i građanski aktivista Vuk Vujisić

Back to top button