Izdvojene vestiPolitika

Hil: Priština će snositi posledice jer nije poslušala savete SAD

SrbijaRealno/BEOGRAD/31.05.23.- Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil izjavio je danas da će Priština snositi posledice jer nije poslušala savete Sjedinjenih Američkih Država, da će se to odraziti na odnose sa Vašingtonom, ali da ni on nije upoznat sa svim detaljima.

On je to rekao novinarima u Beogradu i dodao da mora da se postigne napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, formiranju ZSO i nastavku dijaloga. “Naš državni sekretar Entoni Blinken je jasno rekao da se suprotstavlja svim potezima koje je Kurti učinio što je u suprtotnosti sa svim savetima koje smo davali i Blinken je rekao da će to imati posledice. Moramno da nastojimo da ne izgubimo kompas i pravac kretanja, a to je fortmiranje ZSO, normalitacija odnosa.

Potrebno je da se region Blakana miri i da se nastavi u pravcu EU i evroatlanstskih integracija”, rekao je Hil. On je dodao da su prethodni dani bili veoma teški na mnogo načina, kao i da Amerika sa žaljenjem gleda na sve napade na Kfor i nasto vojnike i to ne bi smelo da se ponovi, prenosi Tanjug.

Back to top button