Izdvojene vestiSrbija

Hil: SAD žele da pomognu Vranju i Pčinjskom okrugu

SrbijaRealno/VRANJe/29.03.23.- Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil razgovarao je danas u Vranju sa gradonačelnikom tog grada Slobodanom Milenkovićem u okviru posete jugu Srbije i rekao da su SAD zainteresovane za taj region i da će učiniti sve da poboljšaju saradnju sa njim. „Ono što kao Amerikanac mogu da kažem je da će se Amerika potruditi da pomogne da mladi ljudi ostanu ovde, u ovom regionu. Već sada za to postoje velike mogućnosti.

Postoji dobra pokrivenost internetom, dobra infrastruktura, radi se na unapređenju položaja mladih, ali moramo se i dalje usmeravati ka tome da izgradimo bolje ekonomsko okruženje koje će ih ohrabriti da ostanu ovde“, rekao je Hil. Svi mi, dodao je, želimo najbolju budućnost za našu decu, ali prevashodno želimo da oni imaju dobre uslove bliže nama, jer, kako je rekao, želimo da vidimo decu svoje dece.

„Svi moramo da radimo na tome da se ekonomija popravi i da otvaramo radna mesta koja su mladima privlačna da bi ostala. Na kraju hoću da naglasim da smo zainteresovani za čitav region, a Vranje je ključni grad u ovom regionu, tako da ću imati mnogo tema za razmišljanje, kao i mnogo toga da uradim kada se vratim u Beograd“, poručio je Hil.

Hil je zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i izrazio zadovoljstvo što je bio u poseti Vranju, kao izuzetno lepom i istorijskom gradu Srbije. Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da je sa Hilom razgovarao o pitanjima koja se tiču lokalne samouprave, ali i o regionalnom povezivanju svih opština u Pčinjskkom okrugu. Istakao je da je na tom sastanku predstavio projekte koje su realizovali sa sa američkim organizacijama USAID i Spirit of America, kao i o planovima za buduću saradnju, pre svega nastavak rada Američkog kutka, koji bi bio osnava za povezivanje, pre svega, mladih ljudi.

Back to top button