Izdvojene vestiSrbija

Hitno: U sukobima u Zvečanu povređeni i Srbi, uključujući izveštača Tanjuga

SrbijaRealno/Zvečan/29.05.23. – U današnjim sukobima u Zvečanu između pripadnika KFOR-a i sprskog naroda ima povređenih Srba, među kojima je i izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Izveštač Tanjuga povređen je kada mu je šok bomba pala pod noge. Ima bol u nozi i blago krvarenje i nije mu pružena pomoć. Do sukoba je došlo kada su pripadnici KFOR-a nasilno počeli da razbijaju srpske demonstrante, koji su mirno sedeli ispred opštine Zvečan. Nakon što između 200 i 300 Srba nije ispunilo ultimatum Kfora da se udalje od vozila kosovske policije koja su bila okružena srpskim narodom, Kfor je silom krenuo na demonstrante, koristeći pendreke, šok bombe i suzavac. Srbi su uzvratili na napad Kfora, letele su flaše i kamenice, a kako dodaje izveštač Tanjuga, bilo je povređenih pripadnika Kfora, dok je njihova oprema ostala na asfaltu – čizme, cipele, pendreci i ostala oprema.

Zapaljen je i jedan privatan automobil. Izveštač Tanjuga javlja da se srpski narod razbežao, ali da su iz prikrajka i dalje bacali kamenje na Kfor, koji je sve vreme ispaljivao šok bombe. Blindirana vozila kosovske policije su se pomerila, a kosovski pripadnici stoje pored opštine i zasad se ne mešaju u sukob. Kfor je u međuvremenu preko razglasa pozvao Srbe da se raziđu.

Back to top button