Svet

Холандија од сутра уводи строги карантин пред Божић

СрбијаРеално/АМСТЕРДАМ/18. 12 – Холандска влада саопштила је да од сутра уводи строге мере карантина широм земље, у покушају да обузда нагли пораст инфекција омикрон соја корона вируса.

“Холандија ће од сутра поново бити у изолацији”, рекао је данас привремени премијер Марк Руте, преноси АП.

У петак је саопштено да влада данас треба да се састане са здравственим саветницима, који су препоручили увођење строгих мера због лоше епидемиолошке ситуације, а одлуком од уторка већ су продужене све до 14. јануара мере из новембра, које подразумевају затварање угоститетљских објеката и већине продавница у периоду од 17 часова до 5 сати ујутру.

Холандски премијер је појаснио да је увођење нових мера “неизбежан потез због петог таласа изазваног варијантом омикрона који је погодио Холандију.””

Руте није одмах саопштио шта све мере новог затварања подразумевају, али је рекао да ће се оне надовезати на делимично закључавање које је већ на снази.

Поред овога, основним школама у Холандији је раније наложено да превремено започну зимски распуст због високе стопе заразе код деце, а Руте је тада саопштио да би омикрон сој могао да постане доминантна варијанта у земљи до јануара.

Back to top button