HronikaIzdvojene vesti

Хркаловић поново на саслушању, проширена истрага против бивше државне секретарке

СрбијаРеално/БЕОГРАД/22.11 – Бивша секретарка у Министарству унутрашњих послова Дијана Хркаловић поново је данас саслушана у Тужилаштву за организовани криминал у оквиру проширене истраге која се против ње води због трговине утицајем, речено је Тањугу у том тужилаштву.

Хркаловић је на саслушање била приведена из притвора у којем се налази од 15. октобра и након тога је враћена у Окружни затвор.

Поред ње, данас је у тужилаштву испитан и бивши начелник Полицијске управе Нови Сад Милорад Шушњић, потврдили су Тањугу у тужилаштву.

Писање медија у вези са њиховом повезаношћу са Дарком Елезом, који је изручен из Србије Босни и Херцеговини због низа тамо почињених кривичних дела, у тужилаштву нису коментарисали, као ни детаље киривичне пријаве.

Хркаловић и Шушњић су под истрагом за кривично дело трговина утицајем за које је запрећена казна затвора до 8 година.

Она је првобитно ухапшена због сумње да је утицала на начелника одељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића да не достави благовремено неке извештаје тужилаштву у вези са убиством Властимира Милошевића, познатом као “убиство на шинама”, за које је био оптужен, а касније правосназнзо ослобођен Вељко Беливук, који је сада оптужен за најбруталнија кривична дела као вођа криминалне групе “Принципи”.

Ти извештаји, према речима њених адвоката, немају везе са ДНК анализама како се то појавило у неким новинама.

Све наводе кривичне пријаве Хркаловићка је негирала на саслушању у тужилаштву.

Терети се за кривично дело трговина утицајем, а Миленковић за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Хркаловићка је ухапшена у петак 15. септембра након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а и исте ноћи јој је одређен притвор, док се Миленковић брани са слободе.

Back to top button