DijasporaIzdvojene vestiŽivot i stil

Internacionalni uspeh srpske mode

SrbijaRealno/Beograd/14.11.23 – U svetu mode, srpska kreativnost i talenat nastavljaju da zrače širom planete. Nakon spektakularnog 22. izdanja, Serbia Fashion Week sa ponosom nastavlja da slavi srpsku modu i njene neiscrpne izvore inspiracije širom sveta.

Zahvaljujući ugovoru koji Serbia Fashion Week ima sa Athens  Fashion Week-om, dizajnerka Suzana Perić nedavno je održala uspešnu reviju u grčkoj prestonici. Specijalni gist na pisti bio je svetki poznati influenser, model i filnatrop Elton Ilirijani, a Suzana je brojnim predstavnicima medija i publici u Atini prikazala svoju kolekciju Glam Galaxy, koju je premijerno predstavila na Serbia Fashion Week-u u Novom Sadu u oktobru. Samo nekoliko dana nakon toga, kao ponosni predstavnik SFW-a, Suzna Perić je učestvovala na World Fashion Festival 2023 u Čikagu.

Kao jedina licencirana nedelja mode u Srbiji, Serbia Fashion Week je ponosan na to što zahvaljujući ugovorima koje ima sa čak 34 nedelje mode širom sveta. A našim dizajnerima omogućuje da svoju kreativnost prikažu na svim kontinentima, rame uz rame sa najvećim vetkim dizajnerima i brendovima. Ovi ugovori predstavljaju mostove koji spajaju srpske dizajnere sa svetskim tržištima. Naša nacionalna nedelja mode ne samo da promoviše srpsku kreativnost, već i omogućava našim talentovanim dizajnerima da svoje kreacije predstave publici od Amerike, preko Evrope, do Azije i na taj način osvajaju nova tržišta. Ovi ugovori su ne samo komercijalni sporazumi, već i simbolički mostovi koji povezuju srpsku modu sa globalnim kulturnim raznolikostima.

Naša nacionalna nedelja mode hrabro gradi mostove među kulturama i tradicijama, prenoseći svoju jedinstvenu priču širom sveta. Svaki ugovor predstavlja korak ka širenju srpske kreativnosti i kulture, i svaki korak donosi sa sobom inspiraciju i raznolikost. Posle Čikaga i Atine, polovinom novembra srpka kreativnost biće predstavljena i na Budapest Fashion Week-u. Serbia Fashion Week ostaje posvećen svom zadatku, gradeći mostove između srpske mode i svetskih pozornica.

Back to top button