Izdvojene vestiSrbija

Испраћај контингента Војске Србије у мировну операцију УН у Либану

СрбијаРеално/БЕОГРАД/8.12 – Војна свечаност поводом испраћаја новог контингента Војске Србије у мировну операцију Уједињених нација у Либану одржана је данас у касарни „Рибница“ у Краљеву.

У саставу контингента Војске Србије који ће наредних шест месеци бити део Привремених снага Уједињених нација у Либану су пешадијска чета из Друге бригаде копнене војске, штабни официри и елемент националне подршке.

Они ће извршавати одговорне задатке на очувању мира у зони операције у Либану и тиме наставити дугу традицију учешћа наше војске у мировним операцијама Уједињених нација, започету пре 65 година у истом кризном региону.

Свечаности је присуствовао заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић, који је овом приликом уручио државну заставу командиру пешадијске чете мајору Добрици Величковићу, изражавајући уверење да ће и овај контингент савесно и одговорно извршавати додељене задатке, достојно презентовати лик и дело припадника Војске Србије и градити добре односе са свим актерима у Либану.

Припадници Војске Србије отпочели су учешће у овој мировној операцији 21. децембра 2010. године. Осим пешадијске чете, која задатке извршава у саставу шпанског батаљона, штабних официра и елемента националне подршке у сектору „Исток“, Војска Србије у овој мисији ангажује и вод за заштиту снага у оквиру италијанског контингента у сектору „Запад“.

Back to top button