DruštvoIzdvojene vesti

Izjava pomoćnika ministra za ljudske resurse Katarine Tomašević

SrbijaRealno/BEOGRAD/21.09.22. – „Današnji navodi Vojnog sindikata koje su, bez provere verodostojnosti, preneli pojedini mediji „da je oko 80 odsto profesionalnih vojnih lica isteklo važenje službenih vojnih legitimacija“ – apsolutno su netačni.
 
Lišeni osećaja pripadnosti vojsci, ali i svake odgovornosti za javno izgovorenu neistinu, čelnici Vojnog sindikata zagađuju medijski prostor neutemeljenim tvrdnjama sa isključivim ciljem da uruše ugled Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
Izdavanje novih i zamena starih vojnih legitimacija u MO i VS je proces koji se odvija u kontinuitetu i prema utvrđenim prioritetima, što znači da ih najpre dobijaju lica koja ih svakodnevno koriste u svrhu rada sa odgovarajućim elektronskim servisima. Ostalim pripadnicima sistema odbrane, kojima je istekao rok važenja službene legitimacije ili identifikacione kartice, ta činjenica, do izdavanja novih dokumenata u najkraćem roku, neće predstavljati bilo kakvu prepreku niti smetnju pri vršenju formacijskih dužnosti i ostvarivanju prava iz službe.
 
Takođe su netačni i izrazito zlonamerni napisi Vojnog sindikata o navodnom nedostatku ogreva i municije. Napominjemo da sistem logističke podrške u Vojsci Srbije funkcioniše redovno i da su jedinice, komande i ustanove snabdevene dovoljnim količinama hrane, ogreva kao i naoružanjem i vojnom opremom“, izjavila je pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević.

Back to top button