Kultura

Изложбе, журке и маркети у Силосима у Београду

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24.12 – Организација Ре-Креативни центар “Силоси Београд” покренула је зимску сезону у којој публици доноси нове изложбе и викенд журке, поп-уп продају домаћих дизајнера, али и празничне маркете и сајмове у Београду, код некадашње фабрике “Житомлин”.

Овог викенда у Силосе стиже мини-сајам “Наше, а домаће”, где ће се публици представити неки од наших занатских произвођача хране и пића. од 17 до 22 часа, а улаз је слободан

Актуелна изложба дизајнираних етикета занатске “Кабинет пиваре” ће трајати до 17. јануара, а на 60 акрилних платана су представљени радови водећих домаћих дизајнера – Славимира Стојановића, Тадије Јаничића, Немање Јехличка.

Радови модних домаћих дизајнера изложени су у Силосима сваког дана у оквиру поп-уп продавнице “Фаб Ливинг бy Уна”.

Организатори откривају да је највишу моду, право из радионица водећих светских дизајнера (Александар Меквин, Дона Карана, Гучи, Прада) у Силосе донела дискретна донаторка.

Ова, једна од водећих пословних жена у региону, уместо публицитета, хтела је да помогне тако што је преусмерила сав приход од продаје својих пар стотина комада гардеробе у фонд за озелењавање зоне Силоса.

У музичком програму, први викенд обележили су и наступи Кристијана Молнара и Уне Сенић, а овог викенда стижу и нови гости са домаће ди-џеј сцене уз селекцију хаус, џез и соул музике.

Улаз је слободан на све догађаје, а радно време Ре-креативног центра Силоси је сваког дана од 17 часова до поноћи, и викендом до један сат ноћу.

Силоси су пројекат непрофитне организације “Гаиа покрет” чија четири стуба деловања су: образовање, уметност, рекреација и заштита животне средине.

Протеклог лета, у Силосима су реализоване изложбе уметница као што су Светлана Нинковић, Сара Кујунџић, Наташа Илић, и студената Факултета примењених уметности.

Премијерно је приказана рестаурирана верзија чувеног филма Предрага Голубовића “Сезона мира у Паризу” (1981), а овогодишњи БИТЕФ фестивал у Силосе је довео у посебном програму девет представа и трупа из Француске, Италије, Грчке и Словеније.

Back to top button