Izdvojene vestiPolitika

Јадранка Јоксимовић сутра у Мадриду на конференцији “Следеће проширење Европске уније: перспективе и препреке”

СрбијаРеално/БЕОГРАД/18.11. – Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић учествобаће сутра у Мадриду на конференцији  под називом “Следеће проширење Европске уније: перспективе и препреке” у организацији Краљевског института Елкано, Стратешког форума Блед и Амбасаде Словеније у Шпанији.

Циљ овог скупа, како су организатори најавили, јесте да се стратешки разговара о процесу проширења ЕУ, о разлозима његовог успоравања како због унутарњих противуречности у самој Унији тако и због недовољно брзог решавања преосталих политичких проблема и безбедносних питања на Западном Балкану, након чега би цео регион мога да се усредсреди на убрзање неопходних реформских процеса.

Како је најављено, осим министра за европске интеграције Јадранке Јоксимовић, на скупу ће уцествовати и високи представници Црне Горе и Северне Македоније, као и Шпаније и Словеније, која председава Европкој унији. У уводном делу говориће Мацијеј Поповски, вршилац дужности директора у Директорату за суседство и преговоре о проширењу и Габријел Ескобар, заменик помоћника дрзавног секретара САД и амерички специјални изасланик за Западни Балкан. Такође, на последњем панелу посвећеном недоумицама Европске уније у вези са политиком проширења говориће угледни представници европске академске заједнице и тинк-тенкова.

Back to top button