BeogradDruštvo

Jesen nam donosi 52. PERWOLL FASHION WEEK

SrbijaRealno/Beograd/ 22.10.23. – Jesenji Perwoll Fashion Week 52. po redu  će svečano biti otvoren revijom TRANSFORMACIJE, od slovenskih tradicija do savremenih kreacija,  i predstaviće  10 dizajnera iz 10 slovenskih zemalja.Svečano otvaranje biće upriličeno u Hangaru u Luci Beograd gde će se održati najveći  broj revija, izložbi i pratećih programa.

BACK TO THE 80’s – Tematska revija koja će obeležiti ovo izdanje Perwoll Fashion Week-a na kojoj će se  predstaviti više od 25 atraktivnih domaćih dizajnera inspirisanih modom, muzikom i filmovima iz osamdesetih.

AUTORSKE KOLEKCIJE DOMAĆIH DIZAJNERA – Važan segment Beogradske nedelje mode od samog početka  jeste promocija autorskog dizjana, a ovoga puta nas očekuju kolekcije priznatih autora Dragane Ognjenović, Irene Grahovac, Boška Jakovljevića za Martini Vesto i brenda NINAMILAN.

PODRŠKA MLADIM TALENTIMA – Tradicionalan program BFWa su i revije diplomaca i studenata mode,  a kroz projekat Fashion Incubator, udruženje BFW Design Collective realizuje reviju finalista konkursa „Re:think Fashion by Perwoll“ za mlade dizajnere, diplomce i studente mode iz Srbije i ex-YU regiona.

U saradnji sa ŠVEDSKIM INSTITUTOM realizuje se Izložba Fashion Forever, sa primerima dobre prakse švedskih brendova koji u svojoj proizvodnji koriste održive tehnike; Panel diskusija sa temom Kreiranje politike za održivi rast u modnoj industriji;  Cirkularni ponedeljak sapromocijom second hand i vintage platforme, i aktivnosti kojima se ukazuje na važnost održivosti i značaju cirkularne ekonomije.

SVEČANO ZATVARANJE obeležiće revija  Voz je ponovo u modi, koja će nas odvesti na zanimljivo modno putovanje u potpuno novom zdanju železničke stranice Beograd centar u Prokopu.

Back to top button