Srbija

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

СрбијаРеално/ШТРПЦЕ/5.12 – Народне посланице у Скупштини Србије Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, посетиле су данас општину Штрпце и састале се са градоначелником Штрпца Далибором Јевтићем.

Јевтић је народне посланице упознао са тренутном политичком ситуацијом у општини, изазовима и проблемима, а посебно је истакао потребу да идеје и иницијативе које ће руководство Општине покренути буду подржане на свим нивоима, како би проблеми, посебно око Ски-центра Брезовица, могли бити решавани.

Наглашено је да је Штрпце добар пример суживота и мултиетничности и да је у том смислу сарадња са албанском заједницом на високом нивоу, саопштено је из Јевтићевог кабинета.

Јевтић је посланице замолио да своје утиске из посете Штрпцу пренесу у Скупштини Србије и да свуда где могу говоре о Штрпцу, како би се са тих простора чуле лепе речи, а не само тешке теме.

„За нас је то значајно јер може да помогне да што већи број туриста и лкјуди уопште посећује нашу општину”, рекао је Јевтић.

Градоначелник Штрпца је навео да је у тој општини највећи проблем незапосленост и да ће он бити решаван кроз развој малинарства и пољопривреде, али и кроз решавање питања Ски-центра и покретањем иницијатива кроз могућности отварања неког производног погона.

Фото: СрбијаРеално

Посланице Скупштине Србије су истакле да је њихова посета Штрпцу вид подршке градоначелнику Јевтићу у обављању функције градоначелника у наредном периоду и честитале стопостотну победу Српске листе на изборима.

”Мислим да је подршка важна, када дође из Србије, када дође са највишег нивоа, Народне Скупштине Републике Србије јер је то доказ да смо ми присутни на овом простору и физички, али и када не можемо да дођемо увек су нам теме живота Срба на Косову на првом месту”, рекла Дубравка Филиповски.

Народна посланица Снежана Пауновић истакла је да је свака оваква посета важна.

”Овако се препознаје колико Српска листа припада Републици Србији и колико је институционално, у конкретном случају као Скупштина Србије, поносна на ове људе који раде идентичан посао само на једном малом нижем нивоу, далеко теже него ми у нашем Парламенту и мислим да је та узајамна подршка бескрајно важна”, рекла је Пауновић.

Дубравка Краљ је казала да млади људи који живе у Штрпцу имају и на северу Србије своје браћу и сестре.

”Свим срцем смо уз људе овде. Као млади људи ми немамо неку наметнуту мржњу, немамо неке негативне емоције, али имамо урођену љубав према Косову која се никада неће угасити”, рекла је Краљ.

Back to top button