Srbija

Јиржи Марек нови генерални директор Ер Србије од 1. јануара

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.12 – Национални авиопревозник Ер Србија објавила је данас да ће директор за комерцијалу и стратегију у компанији Јиржи Марек 1. јануара бити именован за новог генералног директора Ер Србије.

Данкан Нејсмит је, после четири године на позицији генералног директора Ер Србије, одлучио да се повуче из личних разлога и каријеру ће наставити на новој позицији у другој авиокомпанији.

Марек има више од 20 година искуства на менаџерским позицијама у авиоиндустрији, од чега је у последњих 13 година био на руководећим позицијама у више авиокомпанија, наводи се у саопштењу.

У складу са планом транзиције управљања компанијом, Нејсмит ће започети процес примопредаје дужности Мареку, који ће руководећу дужност у потпуности преузети 1. јануара 2022. године.

„У име Надзорног одбора, лично захваљујем Данкану Нејсмиту, који је компанију водио кроз успешан програм трансформације, омогућивши раст Ер Србије у 2019. години, који је, нажалост, успорен избијањем пандемије ЦОВИД-19. Посебно бих истакао његову посвећеност, труд и вођство током актуелне пандемије, управљајући Ер Србијом у турбулентним временима, која су без преседана“, рекао је председник Надзорног одбора Ер Србије Бранислав Пејчић.

Ер Србија се, наводи Пејчић, убрзано опоравља са циљем да до 2023. године достигне претпандемијске нивое из 2019. године и у складу са тим да крене у фазу континуираног раста као регионални лидер.

Истиче да је авиокомпанија симбол националног поноса и да њен континуирани успех сведочи посвећености запослених у компанији, чија је подршка била кључна током пандемије.

На тај начин је, каже, омогућено пристизање медицинског материјала и вакцина у довољним количинама, као и безбедан повратак наших грађана, који су остали заробљени на аеродромима широм света.

„Марек је руководио ширењем мреже и комерцијалном трансформацијом, што је на крају 2019. резултирало рекордним резултатима од 2,8 милиона превезених путника и што се наставило двоцифреним растом у прва два месеца 2020. године. Ер Србија је од тада континуирано надмашивала просечне резултате у ваздухопловној индустрији током пандемије и брзо реаговала на прилике на тржишту. Он је искусан лидер и има пуно поверење Одбора да руководи компанијом током фазе опоравка и развоја“, рекао је Пејчић.

Back to top button