Politika

Јоксимовић са Жиофреом, разматрани кључни елементи ИПА 3 финасијске подршке

СрбијаРеално/БЕОГРАД/29.11 – Министар за европске интеграције Јадранка Јоскимовић састала се данас са шефом Делегације Европске уније у Србији Емануелеом Жиофреом, са којим је разговарала о европској интеграцији Србије, а посебно о програмирању развојне помоћи ЕУ, саопштило је то министарство.

Јоксимовић и Жиофре разматрали су кључне елементе ИПА 3 финансијске перспективе, а посебно приоритете програма ИПА за 2022.годину, како би они били усклађени са најважнијим законодавним реформама које се у Србији спроводде, али и са стандардима ЕУ.

Министарка је указала на области које су најважније за реализацију циљева Зелене агенде и одрживог развоја, као заједничких циљева и Србије и ЕУ и нагласила значај подрже Уније у њиховом достизању.

Саговорници су се сагласили да процес програмирања ИПА 2022 иде у добром правцу и да је заједнички интерес и то што је посебно уважена потреба да се у нашој земљи и убудуће спроводе пројекти из области владавине права, уз оне који се односе на заштиту животне средине и борбу против климатских промена.

Back to top button