Izdvojene vestiSrbija

Још десет дана за пријаву за добровољно служење у децембарском упутном року

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.11 – Кандидати који желе да добровољно одслуже војни рок под оружјем имају прилику да се у наредних десет дана пријаве како би у строј Војске Србије стали још током децембра ове године, саопштило је Министартсво одбране. Осим у центрима Министарства одбране, добровољци се, од скоро, могу пријављивати и преко портала е-управе и на шалтерима „Поште Србије“.

Поред олакшаних процедура пријављивања за добровољно служење, значајно су повећане плате, али и убрзан и поједностављен поступак за пријем у радни однос у Војску Србије за заинтересоване по завршетку служења војног рока.

Добровољно служење ће младим војницима бити и значајно финансијски исплативије јер ће, уместо досадашњих 22.000, у просеку месечно добијати око 35.000 динара.

Пријављивање за добровољно служење војног рока и војностручно оспособљавање за резервне официре, осим у центрима Министарства одбране у јединицама локалне самоуправе од сада је могуће и преко портала е-управе, уз поседовање квалификованог електронског сертификата, али и на око 1.500 шалтера Јавног предузећа „Пошта Србије“ широм наше земље.

Више информација у вези са новим концептом добровољног служења војног рока са оружјем заинтересовани кандидати могу добити у центрима Министарства одбране у својим општинама или путем телефона који се могу пронаћи на следећем линку:

Back to top button