Srbija

Канцеларија за КиМ: Недопустиво понашање косовске полиције

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 22.12 – Недопустиво је и срамотно данашње поступање Kосовске полиције која је више сати, без ваљаног основа, претресала куће две српске породице из Шилова и њих изложила додатном притиску и узнемиравању.

Реч је о типичном примеру застрашивања Срба који живе у Kосовском Поморављу и перфидном притиску од стране Приштине да се они одатле иселе, речено је у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Иако у кућама домаћина Џаклића и Михајловића ништа нелегално није пронађено, они су више сати били жртве полицијског проверавања, услед кога су претрпели снажан стрес, додаје се.

Познат је и опробан механизам да власти у Приштини на челу са Аљбином Kуртијем, под различитим изговорима, шаљу полицијске снаге у српске куће и села не би ли тако унели додатни немир и страх међу преостали српски народ у покрајини.

Оно на шта Kурти и његови сарадници никако не рачунају јесте чињеница да никаквим једностраним акцијама, нити новим притисцима неће сломити дух и снагу Срба на простору Kосова и Метохије, нити изазвати неодмерену реакцију српског народа који је увек окренут миру и мирном суживоту, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Back to top button