Izdvojene vestiSrbija

Kancelarija za KIM organizovala boravak na Tari za 50 đaka iz severnih opština

SrbijaRealno/Beograd/23.03.23. – Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizovala je boravak na Tari za 50 đaka uzrasta od 3. do 6. razreda iz severnih opština sa prostora KiM i iz opštine Istok, navodi se u saoptenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Putovanje će trajati do 27. marta, a za školarce su, u saradnji sa domaćinima, Centrom dečjih letovališta, organizovani razni obrazovno-zabavni sadržaji sa animatorima, kao i obilazak prirodnih lepota Tare, dodaje se u saopštenju. Ovim Kancelarija za KiM nastavlja sa aktivnostima u organiziciji putovanja za školarce iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije, što se pokazalo kao izuzetno pozitivna praksa prethodnih godina.

Tokom boravka na planini, đake je obišla pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Svetlana Miladinov i poručila da će Kancelarija uvek biti čvrst oslonac našem narodu u pokrajini, posebno nastaviti da ulaže trud da se najmlađima obezbedi kvalitenije i zdravije odrastanje. “Boravak dece na planini je veoma važan kako za socijalizaciju, tako i za njihovo zdravlje, jer naša deca odrastaju u specifičnim uslovima, a Kancelarija za KiM je do sada organizovala veliki broj putovanja za naše mališane iz južne srpske pokrajine, podjednako i iz opština južno i severno od Ibra i videli smo jako pozitivne reakcije na sve te aktivnosti koje sprovodimo”, rekla je Miladinov, a navodi se u saopštenju.

Ona je dodala da će se i u budućnosti nastaviti sa ovim projektima. “Svaki osmeh našeg deteta sa prostora Kosova i Metohije je signal da činimo dobre stvari za njih, a takođe i podstrek da činimo još više i važno nam je da znaju da je država Srbija njihov čvrst oslonac i da ćemo uložiti napore da im oplemenimo školske dane”, istakla je ona.

Back to top button