Srbija

Канцеларија за КиМ решава стамбени проблем још 4 породице у Косовској Каменици

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 13.12 – Још четири социјално угрожене породице у општини Косовска Каменица решиће своје дугогодишње стамбене проблеме, захваљујући средставима Канцеларије за Косово и Метохију.

Породица Срђана Дејановића добиће комплетну надоградњу куће, а домаћинства Наташе Ђорђевић, Сретена Дикића и Новице Симића добиће помоћ у виду грађевинског материјала за санацију и адаптацију постојећих кућа, кроз замену прозора и врата, црепа, подних облога, реновирање купатила, фасаде и репарацију осталих оштећења, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Само ове године у стамбено збрињавање у Косовској Каменици, Канцеларија је уложила више од 23,2 милиона динара, чиме су 103 породице из ове општине добиле помоћ у изградњи, реконструкцији и грађевинском материјалу.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију за инфраструктурне пројекте Јелена Стојковић објашњава да је помоћ у виду основног грађевинског материјала за адаптацију, санацију и доградњу домаћинства опредељен за породице које живе у руинираним кућама, са врло ограниченим новчаним примањима, а неки од чланова породица су и тешког здравственог стања, што су били и критеријуми које је комисија на терену уважила као приоритетне захтеве.

“Стамбено збрињавање један је од приоритета Канцеларије за Косово и Метохију и ми смо увек ту да заједно са нашим људима на терену, председницима привремених органа пружимо помоћ онима којима је то најпотребније. Поред помоћи коју смо континуирано пружали, сада смо на крају године одвојили средства за још неколико породица којима је потребна нека врста помоћи у стамбеном збрињавању. На овоме нећемо стати, већ овим темпом настављамо и наредне године”, изјавила је Стојковић.

Она је посебно истакла да је ове године опредељен рекордан буџет за стамбену помоћ породицама које живе јужно од Ибра и да је само у Косовску Каменицу уложено више од 23,2 милиона динара.

“Изузетно тешку ситуацију у општини Косовска Каменица изазвале су и поплаве почетком године, па је Канцеларија за Косово и Метхоију својим средствима помогла и 28 домаћинстава чији су помоћни објекти оштећени у поплавама, а значајна улагања су била и у санацију инфраструктуре”, рекла је Стојковић.

Back to top button