Srbija

Километарске колоне на прелазима са Мађарском, на Хоргошу се чека четири сата

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24.12 – Појачан је саобраћај на свим граничним прелазима са Мађарском на уласку у Србију. Колона на Хоргошу дуга је неколико километара, а на улазак у нашу земљу се чека око четири сата.

Гранични прелаз Хоргош возилима је практично спојен са прелазом Реске који је у Мађарској, а колона је дуга неколико километара, јавља дописник РТС-а.

На Хоргошу се на улазу у земљу чека око сат времена, а на излаз из Мађарске око три сата, што значи да су потребна четири сата да би се прешла српско-мађарска граница на прелазу Реске–Хоргош.

Слична ситуација је и граничном прелазу Томпа–Келебија где се такође чека неколико сати.

Прелаз Хоргош је у протекла 24 сата прошло око 28.000 путника, 7.000 путничких возила и око 80 аутобуса.

Како јавља дописник РТС-а, возачима се не може препоручити ниједан алтернативни прелаз, јер су се транзитни путници распоредили на свих девет граничних прелаза са Мађарском и појачан је прилив возила на свим прелазима на улазу у Србију.

Због тога је мађарска полиција одлучила да и данас од 7 до 19 часова прелаз Реске 2 – Хоргош 2 буде отворен само у смеру из Мађарске ка Србији, дакле из Србије се не може прећи граница ка Мађарској. То важи само још данас.

Очекује се да гужви буде до касно вечерас, јер уочи божићних празника сви журе да стигну на своје јужне дестинације.

У колонама су углавном транзитни путници кроз нашу земљу, а највише је немачких, аустријских, бугарских и чешких држављана.

Back to top button