Sport

Kо ће директно у Катар, Србија или Португалија

СрбијаРеално/БЕОГРАД/14. 11 – Фудбалска репрезентација Србије вечерас у Лисабону против Португалије игра одлучујућу утакмицу за пласман на Светско првенство, и само победа их директно води у Kатар. Утакмица се игра од 20.45 часова, а цве што су радили претходних месеци, сав зној и труд, стаће у 90 и кусур минута у Лисабону.

Селектор Драган Стојковић свестан је да Србија нема лак задатак, али недвосмислено поручује да су “орлови” у Лисабон дошли по победу и карту за Катар.

“Неће доћи 50.000 људи да гледа екипу спремну да калкулише и тражи само бод. Португалија није такав тим, није то ни Србија. У Лисабону се састају једине две непоражене екипе у необично брзим и мини квалификацијама. Дошло је време да видимо ко је бољи”, рекао је Стојковић на конференцији за медије у Лисабону.

Он је додао да има изненађење за Португалце.

“Можете да очекујете све, али у једно сам убеђен – гледаћете добру Србију, спремну да се упусти у жестоку борбу са сјајном Португалијом.”

Kако је навео, нападачки стил игре сигурно неће мењати.

“Од почетка квалификација кренули смо са једним стилом, нема разлога да мењамо формацију у последњој утакмици. Поштујемо себе, гајимо атрактиван и нападачки фудбал. Наша идеја није да се адаптирамо Португалу, већ кроз добру игру да дођемо до нама потребном резултата.”

Утакмица се игра у Лисабону од 20.45, а ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

Back to top button