Srbija

Конференција “The Economist: Свет у 2022” сутра у Београду

СрбијаРеално/БЕОГРАД/13.12 – Како ће изгледати светски поредак у 2022. , изазови у новој години, развој привреде после пандемија, теме су предстојеће конференције “The Economist: Свет у 2022” која ће бити одржана сутра у Дому Народне скупштине, саопштио је организатор конференције “Color Media Communications”.

Конференцију би, према најавама организатора, требало да отворе председник Србије Александар Вучић и председник парламента Ивица Дачић.

На конференцији ће бити сумирани закључци о политчком, пословном, и друштвеном амбијенту Србије у текућој години и отварају питања од значаја за наредну годину.

Као и претходних година, очекује се учешће представника Владе Србије, дипломатског кора и пословних удружења, водећих привредника из Србије, као и личности из јавног и културног миљеа, наведено је у саопштењу.

Такође, на отварању конференције говориће потпредседница владе и министарка енергетике Зорана Михајловић, потпредседница владе и министарка културе Маја Гојковић, министарка трговине Татјана Матић, министарка за рад Дарија Кисић Тепавчевић, градоначелник Београда Зоран Радојичић, стална координаторка Уједињених нација Франсоаз Жакоб, директорка УНИЦЕФ-а Дејана Костадинова, директорка УНХЦР-а Франческа Бонели и шеф регионалног представништва ЕИБ за Западни Балкан Алесандро Брагонзи.

Тема првог панела је “Brave New World: Како ће светски поредак изгледати у 2022?” на коме ће говорити амбасадор Немачке Томас Шиб, амбасадорка Велике Британије Шан Маклауд, амбасадор Канаде ајлз Норман, амбасадор Француске Пјер Кошар и амбасадор Египта Амр Алјоваилy, као и помоћник министра спољних послова и шеф Сектора за ЕУ Небојша Кошутић.

На другом панелу “Привреда пре и после пандемије: изазови у 2022” учествују представници билатералних комора и пословних асоцијација, председник Амцхам Зоран Петровић, Давид Ландсман председник Британско-српске привредне коморе, Драган Стокић председник Француско-српске привредне коморе, Ђорђо Маркеђани (Гиоргио Марћегиани) председник Коморе италијанско-српских привредника, Оливер Лепори извршни директор Јапанске пословне алијансе у Србији и Симон Савсек економиста из ЕИБ-а, који ће покушати да дају одговоре на питања о кретањима српске привреде у наредној години.

Затим ће бити представљена студија случаја “Дигитални екосистеми кроз иновације и партнерства” и том приликом говориће директорка Дирекције за стратегију и дигитал Телекома Србија Натали Делић, као и студија случаја “Локализација српске привреде”.

На трећем панелу “Шта после 2021: Глобални изазови и локална искуства” говориће са осталим учесницима извршна директорка Савета зелене градње Србије Драгана Корица, а предвиђено је обраћање и других економиста.

Конференцију су подржали Европска инвестициона банка, Србијагас, Телеком Србија.

Back to top button