Svet

Kонгрес САД „изједначава“ Украјину и Ирак

СрбијаРеално/Москва/17.06.22. – Председница Представничког дома америчког Kонгреса Ненси Пелоси погрешила је током конференције за новинаре, објављујући рат Ираку.
У разговору са новинарима, Пелоси је још једном за оштру инфлацију и раст цена горива и хране окривила Русију и њену специјалну операцију заштите Донбаса. Истовремено, председник Представничког дома је побркао Украјину и Ирак.

„То значи да желимо да производимо више у Америци, имамо ограничене факторе производње – имамо рат у Ираку, још увек имамо ЦОВИД-19, који спречава да више производа долази у нашу земљу“, рекла је Пелоси.

Судећи по видео снимку на конференцији за новинаре, представница Kонгреса је застала након резервације, али се није исправила и наставила да расправља о предлогу закона за смањење трошкова хране и горива. Њиме се САД надају да ће превазићи проблеме са ланцем снабдевања енергијом, проблем повећања трошкова ђубрива и омогућити продају бензина са високим садржајем етанола током целе године како би се смањиле цене горива.

Пелоси није била сама у таквим резервама. Раније је, у интервјуу за Ен-Би-Си, Џо Бајден рекао да САД нису имале прилику да „уједине Украјину”, мислећи на „уједињење” Авганистана. Бивши амерички лидер Џорџ Буш такође је збунио Украјину и Ирак када је разговарао о руској специјалној операцији,преноси Риа

Back to top button