Svet

Конзулат: Нема позива српских грађана због земљотреса

СбијаРеално/МИЛАНО/18.12 – Два земљотреса, један јачине око 4,5 степена и други нешто више од два степена по Рихтеровој скали, потресла су јутрос област око Бергама у Италији, а српски конзулат у Милану није примио ниједан позив наших грађана због повреде или материјалне штете.

То је за Тањуг изјавила српски конзул у Милану, Радмила Селаковић, која је казала да се први земљотрес осетио и у Милану и да италијански медији јављају да нема повређених у овим потресима.

Каже да нема ни материјалне штете, и да је, према досадашњем писању медија, због земљотреса оронула једна страна старе грађевина у Бергаму.

„Епицентар земљотреса, како јављају италијански медији, био је у околини Бергама и кретао се од 4,5 до 4,9 степена по Рихтеровој скали. Други се догодио око 12 часова и био је слабије јачине, нешто више од два степена. Први се доста осетио и у Милану, и свако ко је у то време био код куће или у неким објектима осетио је земљотрес“, рекла је Селаковић.

Истиче да у Милану влада предпразнична еуфорија, те да људи више времена проводе на улици, тако да, како каже, многи нису ни знали да је био земљотрес и да нису владали паника и страх.

„Након земљотреса, одмах сам позвала све наше који раде у козулату, сви су осетили земљотрес, али није владала нека паника ни страх, међутим, због предострожности, одлучили смо да изађемо на улицу сат, сати и по, ако се земљотрес поново. Други земљотрес се није ни осетио“, испричала је Селаковић.

Каже да се нико од наших грађана није јављао конзулату да је имао неке проблеме и додала да је позвала поједине који живе у Бергаму и да су јој испричали да су само мало јаче осетили земљотрес и да су изашли из станова и кућа.

Селаковић наводи да италијански медији пишу да се тло смирује и да се не очекује да ће се земљотрес поновити.

„Људи нормално функцинишу и нема панике“, рекла је Селаковић.

Back to top button