Beograd

Ковид није покварио планове Београђана за дочек 2022.

СрбијаРеално/БЕОГРАД/25.12 – Пандемија вируса корона још увек траје, али то није покварило планове Београђана за Нову годину, па ће већина млађих суграђана за “најлуђу ноћ” ићи на организовани дочек, док они старији кажу да ће то вече провести у опуштенијој атмосфери, у кругу породице.

Млађи Београђанин каже за Танјуг да је испланирао да Нову годину дочека у једном престоничком локалу са пријатељима и да се радује томе, јер је 2021. дочекао код куће, у кругу породице.

“Очекујем да ћу се лепо провести за Нову годину и да ће бити несвакидашње”, рекао је он.

Студенткиња из Београда наводи да још увек није одлучила где ће дочекати Нову годину, али има у плану да оде на журку са пријатељима.

“Прошле године нисам могла да изађем па сам остала код куће са блиским другарима, тако да се овај дочек поприлично разликује”, рекла је она.

Зорана Мандић из Београда наводи да није планирала да Нову годину дочека у затвореном простору, у клубу или кафићу, те да ће највероватније отићи на организовани дочек на отвореном.

“Очекивала сам да ни ове године неће бити организован дочек, али се ситуација мало нормализовала”, наводи Мандић.

Има и оних који одлуку о новогодишњем проводу још нису донели, па тако једна Београђанка каже да она и супруг још увек нису одлучили где ће дочекати Нову годину, али да би желели да то буде на неком месту где је организован дочек, јер су прошлу дочекали са пријатељима у кућној атмосфери.

“Прошлу годину смо дочекали приватно у кући са пријатељима, сада бисмо могли негде да одемо”, рекла је она.

Њен суграђанин нову 2022. годину дочекаће код куће са породицом која се током 2021. увећала за једног члана.

“Прошлу годину, упркос пандемији, дочекао сам у лепом расположењу, јер је сазнао да ми је жена трудна. Ове године прескачемо окупљања напољу, славимо Нову годину са новим чланом породице”, каже он.

Студент Симо Ђуричић каже да ће са колегама са факултета направити кућну журку и да се не брине због могуцности ширења вируса, јер је, каже, већина вакцинисана, па очекује да ће бити весело.

“Прошлу годину сам дочекао у другачијем расположењу, са троје људи и мало вина, нису биле околности да се другачије слави”, истиче он.

Средовечни Београђанин, фризер, каже да због природе посла и вируса корона планира да новогодишњу ноћ дочека код куће, као и да лично више воли да то буде у опуштеној, кућној атмосфери.

“Свакако сам за варијанту да то буде у кругу породице”, каже он.

Његова суграђанка истог је мишљења, каже да је годинама навикла да Нову годину чека у кругу породице, те да због пандемије свакако не би ишла на неки организован дочек.

“Годинама тако славим, а и због короне”, навела је она.

Back to top button