BeogradDruštvoIzdvojene vestiSrbija

KRALjEVSKA PORODICA PROSLAVILA BADNjE VEČE U KRALjEVSKOM DVORU

SrbijaRealno/BEOGRAD/06.01.23. – Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina tradicionalno obeležavaju Božićne praznike u svom domu, Kraljevskom dvoru na Dedinju. Ove godine, zajedno sa Njihovim Kraljevskim Visočanstvima je i gospođa Beti Rumeliotis, sestra Nj.K.V. Princeze Katarine.

Na jutro Badnjeg dana, poštujući vekovnu tradiciju srpskog naroda, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar odsekao je badnjak i doneo ga ispred Kraljevskog dvora.

Badnje veče obeleženo je još jednom lepom srpskom tradicijom, paljenjem badnjaka ispred Kraljevskog dvora, kojе je blagoslovio otac Mihailo Rapajić. Prisutni su bili i članovi Krunskog saveta, Fondacije Prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje, Kraljevskog medicinskog odbora, članovi Udruženja Kraljevina Srbija, koje je pod Prestolonaslednikovim pokroviteljstvom, kao i mnogi drugi prijatelji Kraljevske porodice. Nakon paljenja badnjaka usledio je tradicionalni prijem za sve prisutne u Kraljevskom dvoru.

Prestolonaslednik Aleksandar je ponovio želju da građani Srbije i Republike Srpske i svi ljudi širom sveta koji sutra slave Božić, provode što više vremena sa svojim porodicama, kao i dobro zdravlje, mnogo ljubavi i blagostanja.

Kraljevska porodica još jednom čestita Božić i srećne praznike svim građanima Srbije i Republike Srpske tradicionalnim božićnim pozdravom „Hristos se rodi!“

Back to top button