Izdvojene vestiSrbija

KRALjEVSKI PAR NA DEČIJIM VASKRŠNjIM ČAROLIJAMA

SrbijaRealno/BEOGRAD/11.04.23. – Tradicionalna manifestacija „Dečije vaskršnje čarolije“, najveća dečija manifestacija u Srbiji povodom najznačajnijeg hrišćanski praznik, a koja se održava pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, Njegove Svetosti Patrijarha Porfirija i Grada Beograda, počela je danas, 25. put, farbanjem vaskršnjih jaja u Konaku kneginje Ljubice kom je prisustvovao i Kraljevski par Srbije.

Njihova Kraljevska Visočanstva takođe su veoma srećna što su deca, u okviru programa, danas posetila i Kraljevski Dvor i dobila poklone za predstojeći Vaskrs.

Manifestacija se nastavlja sutra izložbom najlepših dečjih vaskršnjih radova u Galeriji RTSa, a završava se na Vaskrs, tradicionalnim kucanjem jaja u Tašmajdanskom parku i posetom dece u bolnicama i Domu za decu u Zvečanskoj.

Otvaranju manifestacije u Konaku kneginje Ljubice prisustvovali su i Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Porfirije, koji je blagoslovio događaj i govorio deci o značaju Vaskrsa, zamenica gradonačelnika beograda, g-đa Vesna Vidović, i zajedno sa Prestolonaslednikom Aleksandrom i Princezom Katarinom družili se sa decom i gledali njihove vaskršnje kreacije.

„Princeza Katarina i ja smo veoma srećni što smo danas mogli da provedemo vreme sa decom, a takođe i što su posetili dom naše porodice, Kraljevski Dvor, i dobili naše poklone. Radost je još veća kada znamo da su među posetiocima i mališani sa naše svete zemlje, Kosova i Metohije, koji zajedno sa svojim prijateljima iz svih krajeva Srbije, Republike Srpske i Balkana učestvuju na ovoj divnoj manifestaciji.

Činjenica da ova manifestacija prevazilazi granice naše zemlje je podsetnik za sve nas odrasle kako treba da živimo i da se ponašamo svaki dan, da zanemarimo granice između nas i sve razlike, već da se fokusiramo na ono što nas spaja i povezuje, da radimo zajedno i da budemo jedinstveni”, izjavio je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

Ova lepa manifestacija se ove godine organizuje po 25. put, a započeta je tokom NATO agresije 1999. godine, sa željom da se nastavi tradicija druženja dece za Vaskrs, ali i da im da nadu u vreme rata. Nastavljena je i narednih godina, postavši najveća dečija manifestacija za Vaskrs u Srbiji.

Back to top button