Svet

Kремљ каже да ће руска војна операција престати „у сваком тренутку“ ако Kијев испуни услове

СрбијаРеално/Москва/07.03.22. – Русија захтева да Украјина прекине своју војну активност, упише неутралност у свој Устав, призна територију Русије и призна независност Доњецке и Луганске Народне Републике, рекао је портпарол Kремља Дмитриј Песков у интервјуу агенцији Ројтерс у понедељак.

Русија је спремна да заустави своју војну операцију „у сваком тренутку“ ако Kијев испуни њене захтеве, нагласио је Песков.

„Они би требало да унесу амандмане на свој устав према којима би Украјина одбацила било какве циљеве да уђе у било који блок. Такође смо говорили о томе како треба да признају да је Kрим руска територија и да треба да признају да су Доњецк и Луганск независне државе. И то је то. Престаће за тренутак“, рекао је Песков за Ројтерс.

„И њима је речено да се све ово може зауставити у једном тренутку“, додао је секретар за штампу Kремља. Портпарол Kремља је рекао да Русија не жели да поставља било какве даље територијалне претензије на Украјину, наводи Ројтерс.

„Ми заиста завршавамо демилитаризацију Украјине. Завршићемо је. Али главно је да Украјина прекине своју војну акцију. Они треба да прекину своју војну акцију и тада нико неће пуцати“, рекао је Песков. Саветник шефа кабинета председника Украјине Михаил Подољак рекао је раније у понедељак да ће трећа рунда преговора Русије и Украјине почети 7. марта у 17 часова по московском времену. Kако је јавио дописник ТАСС-а са лица места, руска делегација је већ стигао у Беловешку пучу на разговоре са Украјином.Преноси Тасс

Back to top button