Izdvojene vestiPolitika

Кремљ: Путин и Вучић ће разговарати и о Косову

СрбијаРеално/МОСКВА/24.11 – Председник Русије Владимир Путин и председник Србије Александар Вучић ће се на сутрашњим разговорима у Сочију, између осталог, фокусирати и на решење косовске кризе, наводи се у саопштењу званичног Кремља.

“Планирано је да се дотакну горућих питања руско-српског стратешког партнерства у политичкој, трговинској, економској, културној и хуманитарној сфери, као и да размене мишљења о ситуацији на Балкану, укључујући и изгледе за решење питања Косова”, наводи се у саопштењу, а преноси руска агенција ТАС С.

Раније данас је портпарол Кремља Дмитриј Песков потврдио да ће Путин сутра у Сочију разговарати са Вучићем о “сарадњи две земље на обострану корист”, што ће, како је оценио Песков, бити “веома важни разговори са савезником и пријатељем Русије”.

“Наши билатерални односи су посебне природе. Они су свеобухватни када је реч о сарадњи и интеракцији на обострану корист, како у трговини и економији, тако и у инвестицијама, о чему ће сигурно бити речи током сутрашњег сусрета”, навео је Песков.

Он је, одговарајући на питање новинара, рекао да би цена гаса за Србију могла да буде једна од тема током сутрашњег разговора двојице лидера.

“Господин Вучић је више пута изјавио да ће покренути то питање, па се разговор о том питању може очекивати”, навео је Песков.

Вучић је више пута најавио да ће у разговору тражити нижу цену гаса за Србију.

Back to top button