Politika

Крени-Промени – Не настављамо протесте,чуо сам се са Вучићем

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 11. 12 – Директор организације “Крени-Промени” Саво Манојловић рекао је данас да одустаје од протеста, јер су два захтева испуњена, као и да данас неће бити прославе на Тргу републике, јер друге организације које су с њима учествовале у блокадама желе да наставе протесте.

Он је навео да се раније чуо са председником Александром Вучићем поводом захтева због протесте претходне две суботе и да је од њега тада добио информацију да ће захтеви бити усвојени.

Манојловић је за “Јуроњуз” рекао да је прво имао понуде да се састане са неким из власти, али да је одговорио да то не жели. .

“Онда ме је у једном моменту звао председник Вучић и тада је речено да ће бити усвојени захтеви и то је то”, навео је Манојловић.

Према Манојловићевим речима, Вучић му је рекао да су њихови захтеви “разумни”, да је он то видео, али “да је ипак било претеривање излазак на ауто-пут али да ће усвојити примедбе”.

“На крају је питао да ли ћу ја поштовати своју јавну реч и ја сам рекао да ја поштујем своју реч без обзира где је и коме дао”, пренео је Манојловић.

Он је рекао и да одустаје од протеста, јер су два захтева испуњена, као и да данас неће бити прославе на Тргу републике данас, јер друге организације које су с њима учествовале у блокадама желе да наставе протесте.

Захтеви Крени-Промени били су да се повуче Закон о експропријацији, као и да се измени Закон о референдуму и народној иницијативи, што је реализовано.

Back to top button