Region

Kривокапић – Ескобар: Борба против корупције као императив

СрбијаРеално/ЦРНА ГОРА/11.11. – Председник Владе Црне Горе проф. др Здравко Kривокапић сусрео се данас са господином Габриелом Ескобаром, специјалним изаслаником за Западни Балкан и замеником помоћника државног секретара САД за европске и евроазијске послове.

Премијер Kривокапић је пожелио добродошлицу господину Ескобару и изразио задовољство због његове посете Црној Гори. Премијер је искористио прилику да представи специјалном изасланику Ескобару три развојна програма Владе Црне Горе: економски „Европа сад!ˮ, инвестициони „Црна Гора одмах!ˮ и административно-правни „Европа овђе!” уз уверење да су економски развој и јачање демократије два неодвојива процеса.

Господин Ескобар је истакао значај проевропске агенде Владе Црне Горе и опређељења да Црна Гора остане поуздани савезник у оквиру НАТО-а, похваливши овогодишњи економски раст Црне Горе од преко 10%.

Специјални изасланик Ескобар је апострофирао и велики економски потенцијал Западног Балкана, те значај регионалних иницијатива које могу помоћи да се државе региона боље економски повежу и интензивније сарађују.

Једна од кључних тема разговора је била и борба против корупције. Господин Ескобар је истакао да наведени проблем представља највећи изазов за црногорског друштво, који надлежне институције морају третирати на озбиљан и ефективан начин.

Премијер Kривокапић је истакао да Црна Гора остаје постојани савезник САД и поуздана чланица НАТО, сагласивши се са господином Ескобаром да борба против корупције мора бити императив, те да ће Влада Црне Горе учинити све што је у њеној надлежности, како би се постигле жељене реформе и како би Црна Гора што прије постала пуноправна чланица Европске уније.

Сусрет је завршен порукама међусобног уважавања, захвалности и задовољства због будуће сарадње.

Back to top button