Region

Kривокапић поводом Међународног дана детета посетио Дечји дом „Младост“ у Бијелој

СрбијаРеално/ЦРНА ГОРА/20.11 – Предсједник Владе Црне Горе Здравко Kривокапић поводом Међународног дана детета посетио је данас Дечји дом „Младост“ у Бијелој. Он је време у Дому искористио за дружење и разговор са децом, којој је уручио поклоне.

Kривокапић је разговарао и са руководством Дома о изазовима и проблемима са којим се суочавају у раду. Председник Владе Црне Горе изразио је задовољство због прилике да посети Дом и да разговара са децом, поручивши да је обавеза Владе и запослених у овој институцији да деци омогуће све оно што им је неопходно и што не могу имати у свом породичном дому.

„Хвала на свему што чините за ову децу. Ова установа је од почетка показала своју потребу и оправданост. Обавеза свих нас је да ђеца расту срећна, задовољна, јер једино таква ђеца су гарант добре државе“, казао је премијер Црне Горе Kривокапић.

Премијер Kривокапић истакао је да ће Влада учинити све да реши проблеме које оптерећују запослене у Дому.

Из Дома су пожељели добродошлицу премијеру и изразили задовољство због његове посјете. Поручили су да су деца у Дому, без обзира на своје судбине и породичне приче, срећна и задовољна. Kао највећи проблем истичу недостатак стручне радне снаге, као и одлив стручног кадра. Очекују од Владе да им пружи подршку, те да заједничким снагама, како су истакли, раде на решавању проблема и унапређењу рада Дечјег дома.

Back to top button