Srbija

Kurti: U Briselu o sprovođenju Ohridskog i Briselskog sporazuma, bez odlaganja

SrbijaRealno/Priština/24.04.23. – Prištinski premijer Aljbin Kurti izjavio je da će na narednom sastanku u Briselu biti razgovarano o sprovođenju Ohridskog sporazuma, bez odlaganja.

Kurti je izjavio da očekuje konkretne rezultate na narednom sastanku na najvišem nivou u Briselu koji je zakazan za 2. maj. „Uvek sam spreman za sastanke na visokom nivou. Naredni sastanak biće održan u Briselu. Treba razgovarati o tome kako će se Briselski i Ohridski sporazum sprovesti bez odlaganja i u potpunosti“, izjavio je Kurti. Prištinski premijer čestitao je novim predsednicima četiri opštine na severu.

„Ovom prilikom molim sve one koji su juče izabrani da predano rade i služe bez razlike po nacionalnosti, poreklu, veri ili polu. Želim im dobar rad i obećavam da će ih Vlada podržati i pomoći. Stvoreni su uslovi da javne usluge, funkcionisanje sistema i održivost institucija rezultiraju boljim blagostanjem svih građana bez razlike”, poručio je Kurti. Premijer Privremenih prištinskih institucija ni ovoga puta nije propustio priliku da okrivi Beograd i kako je rekao, “ilegalne strukture”, za slabu izlaznost građana na jučerašnjim izborima.

Back to top button