Društvo

Kустурица: Тешко је поверовати да Рокфелер има смисла за здрав живот Срба

СрбијаРеално/БЕОГРАД/6. 12 – Рио Тинто се показао као компанија која је јача од држава. Падале се државе у Латинској Америци, радили су шта су хтели у Аустралији и моје искуство говори да је све ово што се дешава отишло предалеко, а да је једини начин да се ти колонијални завојевачи спрече, сједињавање народа и дражаве у борби против те немани, рекао је прослављени редитељ Емир Kустурица у Интервјуу за Новости
Kаже да „једном кад си пустио Рио Тинто да започне истраживање као да си војну силу пустио у двориште”, али се истворемено пита и зашто протести који се дешавају данас “нису добили свој замах летос”:

„Одговор је наравно политички. Приближавају се избори, па се онда инсерти из наше реалности убацују у једну добру намеру, а онда настаје општа компликација, па се поставља питање ко ће нас боље заштитии од Рио Тинта: да ли ови који претендују да преко екологије презму власт или актуелна власт. Kустурица наглашава да је “чврсто уверен да се за политичку власт треба борити свим легалним средствима, али овде се очигледно укрштају сви они елементи нама познати од пада Милошевићеве владавине. Дакле нас од Рио Тинта хоће да заштите невладине организације којима управља породица Рокфелер и претпостављам да би они радо истерали и Kинезе одавде, па се поставља логично питање: како можемо да верујемо да Рокфелер финаснира истеривање или заустављање Рио Тинта у Србији. Што би рекли ови на Југу: Ја у то не верујем“, казао је Kустурица.

Легендарни редитељ, подсећа, међутим, да од Првог српског устанка, који је био аутентичан, “ниједан преврат није постојао у нашој историји којег нису извеле обавештајне службе западних сила, закључно са оним петоктобарским”.

„И још једна сумња и понављање, тешко можемо веровати у то да Рокфелер финансира неке од покретача овог блокирања Србије и да притом има смисла за здрав живот Срба, а он би требало и држави и народу да буде најпречи“, поручио је Kустурица.

Back to top button