Izdvojene vestiPolitika

Lajčak: Imao sam važan razgovor sa predsednikom Vučićem

SrbijaRealno/DAVOS/17.01.24. – Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je večeras da je imao važan razgovor sa predsednikom Srbije o normalizaciji odnosa sa Prištinom.

“Imao sam važnu diskusiju sa predsednikom Srbije o najnovijim razvojima u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa sa Kosovom, kao i o narednim koracima u predstojećem periodu. Takođe, razgovarali smo o aktuelnim, hitnim pitanjima”, istakao je Lajčak na Tviteru.

Lajčak i Vučić su se susreli na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Očekujem brz odgvor Brisela oko najave Prištine o platnom prometu

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je večeras da veruje da će zvanični Brisel ubzo izaći sa stavom oko najava Prištine da će ukinuti platni promet sa Srbijom.

“Upoznat sam sa tim pitanjem. Ja sam to pitanje otvorio u razgovoru sa glavnim pregovaračem zamenikom premijera privremenih prištinskih institucija Besnikom Bisljimijem i zamolio sam ga da mi da odgovor na nekoliko bitnih pitanja”, rekao je Lajčak u Davosu odgovarajući na pitanje novinara oko najava Prištine da će ukinuti platni promet sa Srbijom.

On je istakao da je prosledio tu informaciju u Brisel i da njihove naše službe sada analiziraju tu situaciju, a da očekuje da ubrzo ižađu sa zvaničnim stavom. Takođe, naglasio je da ne želi da daje bilo kakve ocene i da veruje da će se pronaći rešenje koje neće imati posledica.

Back to top button