Svet

Лавров у Техерану о хитним међународним питањима

СрбијаРеално/Москва/22.06.22. – Руски министар спољних послова Сергеј Лавров боравиће данас и сутра у радној посети Техерану, где ће разговарати о низу хитних међународних питања, саопштила је портпаролка министарства Марија Захарова.

„Од 22. до 23. јуна министар спољних послова Сергеј Лавров боравиће у радној посети Техерану на позив министра спољних послова Исламске републике“, рекла је Захарова данас на конференцији за новинаре, преноси ТАСС.

Она је навела да ће руски министар са иранским партнерима разменити мишљења о низу хитних међународних питања, укључујући ситуацију око Заједничког свеобухватног плана акције (ЈЦПОА) ,нуклеарног споразума са Техераном, као и дешавања у Украјини, Сирији, Авганистану, Транскавказу, Јемену и Kаспијском мору.

„Планирани су и разговори око билатералних односа, пре свега о оним аспектима сарадње који се односе на трговинско-економске везе у контексту реализације кључних заједничких пројеката у енергетици и транспорту и могућностима унапређења културних и хуманитарних контаката“, додала је Захарова, наводи ТАСС.

Back to top button