Društvo

Лазић: Сарадња са Спортским савезом Србије ће се наставити како би се полицијски службеници подстрекли на активно бављење спортом

СрбијаРеално/БЕОГРАД/1.3.22. – Секретар Министарства унутрашњих послова Зоран Лазић истакао је данас да ће се успешна сарадња, покренута прошле године на иницијативу министра унутрашњих послова Александра Вулина, са Спортским савезом Србије наставити како би се полицијски службеници оснажили и подстрекли на активно бављење спортом.

„На основу заједничке иницијативе министра Вулина и председника спортског савеза Давора Штефанека прошле године одржана су спортска такмичења запослених у полицији у шест спортских дисциплина. Препознајући значај спорта за физичко и ментално здравље на данашњем састанку договорен је наставак активности и годишње одржавање спортских такмичења запослених у полицији и повећање спортских дисциплина и учесника“, рекао је Лазић на састанку са представницима Спортског савеза Србије.

Истакнуто је да су Министарство унутрашњих послова Републике Србије и Спортски савез Србије остварили одличну сарадњу кроз пројекат Спорт у полицији која ће бити настављена и унапређена у наредном периоду.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек захвалио се министру Александру Вулину на подршци коју је пружио пројекту Спорт у полицији.

„Поносни смо на чињеницу да је 3.000 чланова Мминистарства унутрашњих послова из свих 27 полицијских управа било укључено у нашу заједничку акцију. Ту се нећемо зауставити, желимо да повећамо број учесника ове године и само такмичење подигнемо на још виши ниво“, истакао је Штефанек.

Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић рекао је да ће се размотрити увођење нових дисциплина, као и побољшање организације читаве акције.

„Прошле године је такмичење спроведено у футсалу, баскету 3×3, одбојци, џудоу и атлетици. Желимо да ове године пројекат буде унапређен и омасовљен“, прецизирао је Маринковић.

 Састанку су присуствовали и саветник министра Синиша Радовић, Александар Миловановић и Раде Цвијовић из Сектора за људске ресурсе, Милан Јаковљевић из Дирекције полиције-Управа полиције, а испред Спортског савеза Србије координатори акције Спорт у полицији Милош Марковић и Петар Шундић.

Back to top button