Srbija

Лончар: процесу имунизације приступамо одговорно

СрбијаРеално/БЕОГРАД/30.11 – Министар здравља Златибор Лончар састао се са др Датом Сидартом, шефом тима за имунизацију у Регионалној канцеларији СЗО за Европу, са којим је разговарао о процесу имунизације и актуелној епидемиолошкој ситуацији у Србији и глобално.

Том приликом, др Сидарта је похвалио активности Министарства здравља у циљу контроле епидемије корона вируса у Србији, посебно истакавши процес имунизације, који је захваљујући великом труду здравствених радника изузетно добро спроведен и ефикасно организован.

Лончар је нагласио да је долазак др Сидарте у нашу земљу још једна потврда да је Србија процесу имунизације приступила максимално одговорно и одлучно, јер је имунизација једини начин да се вирус стави под контролу и савлада.

“Захвални смо директору СЗО за Европу др Клугеу што је испунио своје обећање и у нашу земљу послао тим стручњака за имунизацију, предвођен др Сидартом. Желимо да разменимо искуства и примере из успешне праксе других земаља применимо у Србији, како бисмо додатно подигли обухват вакцинисаних грађана наше земље. Чињеница је да не постоји други начин да се овај опаки и непредвидљиви вирус савлада, а искуство др Сидарте ће нам у том циљу бити драгоцено”, истакао је Лончар.

Back to top button