Nekategorizovano

Lukašenko u državnoj poseti Кini

SrbijaRealno/Minsk/25.02.23. – Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko boraviće u državnoj poseti Кini od 28. februara do 2. marta, saopštila je njegova pres služba.
„Ova poseta biće nastavak dugoročnog kursa izgradnje prijateljstva i obostrano korisne saradnje sa Narodnom Republikom Кinom“, navodi se u saopštenju.

Lukašenko će se u Pekingu sastati sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, razgovori će biti vođeni u užem i proširenom formatu. Očekuje se da će kao rezultat njih biti potpisan veliki paket dokumenata o razvoju odnosa u ključnim oblastima.

„Fokus će biti na razvoju trgovinske, ekonomske, investicione i humanitarne saradnje, realizaciji zajedničkih velikih projekata, interakciji u političkoj sferi i odgovoru na najakutnije izazove aktuelne međunarodne situacije“, saopštila je pres-služba. dodao je.
Pored toga, beloruski predsednik će održati sastanke sa najvišim zvaničnicima NR Кine i rukovodstvom vodećih kineskih korporacija.
Lukašenko i Si Đinping sastali su se u septembru 2022. na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju u Samarkandu. Potom su usvojili zajedničku deklaraciju o podizanju odnosa na novi nivo – sveobuhvatno strateško partnerstvo za sve vremenske prilike, prenosi Ria

Back to top button