Svet

Мајмуни у Индији из освете убили 250 паса

СрбијаРеално/МУМБАЈ/18.12 – Група мајмуна у Индији убила је из освете, током последњих месец дана, 250 паса, бацајући их са високог дрвећа и објеката.

Мештани Лавула, места у савезној држави Махараштра са око 5.000 становника, удаљеног око 480 километара од Мумбаја, кажу да су мајмуни пре месец дана почели да се свете након што је чопор паса убио младог мајмуна.

Од тада мајмуни хватају псе, одвлаче их и бацају са високог дрвећа и кућа. У месту готово да да више нема паса, али напади мајмуна не престају.

Фотографије и видео-снимци локалних медија приказују мајмуне који на крововима и на гранама држе псе, као и псе како јуре мајмуне кроз село док се жене и деца склањају на сигурно.

Примећено је да мајмуни нападају и децу, што је изазвало панику међу родитељима.

Мештани су апеловали на локалне власти да помогну у хватању осветољубивих мајмуна, а неки су покушали и сами да их ухвате и спасу кучиће, па је неколико људи и повређено.

Стручњаци за понашања примата кажу да су студије показале да мајмуни могу да се свете и да неретко након што су нападнути одговарају истом мером онима који су повезани са првобитним агресором.

Макаки мајмуни су познати по томе што су изузетно интелигентни, али и лукави. Није реткост ни да пљачкају оставе и фрижидере или краду одећу и различите предмете.

Back to top button