Izdvojene vestiPolitika

Мали: Имаћемо две милијарде евра на рачуну на крају године

СрбијаРеално/БЕОГРАД/14.12 – Министар финансија Синиша Мали изјавио је вечерас да ће Србија имати две милијарде евра на рачуну на крају године.

Мали је то рекао током данашње седнице Владе Србије која је била отворена за јавност и додао да на данашњи дан Србија има 280,6 милијарди динара на рачуну.

“С обзиром на веће приходе и мање расходе које смо имали, биће нам мањи јавни дуг за један процентни поен од предвиђеног, износиће 57,2 процената БДП-а”, рекао је министар.

Додао је да ни у јануару ни у фебруару држава неће морати да излази на тржиште капитала.

“Ликвидни смо потпуно, не зависимо ни од кога, тако да, уколико треба да реагујемо, реаговаћемо, спремни смо”, истакао је Мали одговарајући на питање председника Србије Александра Вучића током данашње седнице о стању у јавним финансијама.

У Палати Србија вечерас је одржана седница Владе која је била отворена за јавност, а у њеном раду учествовао је председник Александар Вучић са министрима и директорима јавних предузећа.

На дневном реду седнице биле су три теме – ситуација у региону, енергетска криза и извештај са Међувладине конференције у Бриселу.

Back to top button