DruštvoIzdvojene vesti

Мали: Пензионерима сутра по 20 евра, осталим грађанима у среду и четвртак

СрбијаРеално/БЕОГРАД/6.12 – Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали најавио је да ће сутра пензионери, примаоци новчане социјалне помоћи и лица у Заводу за извршење кривичних санкција добити по 20 евра новчане подршке државе, док ће осталим пунолетним грађанима тај новац бити исплаћен 8. и 9. децембра.

„Укупно ће око 5,8 милиона грађана Србије добити по 20 евра новчане помоћи државе, које исплаћујемо у оквиру трећег пакета подршке привреди и грађанима у циљу ублажавања последица пандемије корона вируса. Новац ће сутра бити исплаћен за 1.743.929 пензионера, прималаца социјалне помоћи и лица у Заводу за извршење кривичних санкција“, рекао је Мали.

Затим ће, у среду, 8. децембра, прецизирао је министар, новац бити исплаћен за 2.328.123 грађана, а у четвртак 9. децембра новац ће добити још 1.729.707 грађана Србије.

„За ову меру подршке укупно је опредељено 13,6 милијарди динара, а исплатом тог новца завршавамо исплате у оквиру трећег пакета подршке у овој години“, рекао је министар Мали и подсетио да је до сада успешно реализовано три пакета подршке привреди и грађанима Србије која су укупно вредна око осам милијарди евра, односно око 17 одсто БДП.

Министар Мали је подсетио да је у мају и новембру 5,7 милиона грађана добило 30+30 евра, да су вакцинисани у јуну добили по 3.000 динара, a незапослени по 60 евра.

„Подсећам вас и да су пензионери у септембру добили по 50 евра новчане подршке, а наши најстарији суграђани могу да очекују још по 20.000 динара у фебруару, као што смо и предвидели буџетом за 2022. годину“, навео је министар финансија.

Синиша Мали је додао да све ове мере показују да је подршка државе континуирана, те да се показало да држава брине о својим грађанима, њиховом животном стандарду и квалитету живота.

Back to top button