Srbija

Martinović: Stara Pazova primer dobrog funkcionisanja

SrbijaRealno/STARA PAZOVA/11.04.23. – Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je danas opštinu Stara Pazova i tom prilikom obišao Jedinstveno upravno mesto, koje je među pionirima jednošalterskog sistema u Srbiji i u koje je MDULS investiralo 8,5 miliona dinara.
Martinović je podsetio da je JUM centralizovana moderna lokacija za pružanje povezanih usluga građanima i privredi, te da je cilj saradnja organa uprave i njihova apsolutna orijentisanost ka korisnicima.

„Jedinstveno upravno mesto u Staroj Pazovi je jedno od najlepših i najfunkcionalnijih u Srbiji, a zahvaljujući funkcionisanju JUM-ova, kao i aplikacijama koje su dostupne na portalu eUprava, građanima su ušteđeni milioni sati čekanja u redovima. Naglasio bih da je Srbija, prema podacima Svetske banke, trenutno na 4. mestu u Evropi po stepenu digitalizacije u oblasti javne uprave. Srbija je ispred Nemačke i Velike Britanije, što jasno pokazuje koliko smo kao država napredovali“, istakao je Martinović.

Pohvalivši opštinsko rukovodstvo, ministar je naglasio da je Stara Pazova jedna od najrazvijenijih opština i da bi ostale jedinice lokalne samouprave trebalo da se ugledaju na ovaj sistem upravljanja.
„Na čelu Stare Pazove je aktivan i požrtvovan predsednik. U Staroj Pazovi imamo veliki broj fabrika, domaćih i stranih investitora, mali broj nezaposlenih. Opština Stara Pazova skoro da nema problema“, naglasio je Martinović.

On je, između ostalog, istakao da će MDULS opštini Stara Pazova biti pouzdan partner za realizaciju važnih lokalnih projekata, kroz programe donatorske podrške.
Prilikom posete ovoj lokalnoj samoupravi, Martinović je održao sastanak sa predsednikom opštine Đorđem Radinovićem i njegovim saradnicima.

Back to top button