Politika

Мартиновић: Вучић победио, води народну политику

СрбијаРеално/БЕОГРАД/10.12 – Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић рекао је данас да је председник Србије Александар Вучић показао да политика може да се води другачије у односу на претходну власт.

“Данас многи тријумфују над наводним поразом Вучића, тријумфију Ђилас, Јеремић, Тадић, Саво Манојловић и поједини хрватски медији. Јутарњи лист објавио – Вожда изгубио прво полувреме. Ја вам кажем да Алескандар Вучић није изгубио већ победио, јер је показао да политика у Србији може да се води на другачији начин него они који данас славе његов пораз”, рекао је Мартиновић у Скупштини Србије.

Мартиновић је казао да је Вучић отишао и саслушао народ, разговарао са мештанима Горњих Недељица у вези са компанијом Рио Тинто и упитао да ли је неко од претходних председника, председника владе, министара отишао у народ да објасни народу како је могуће да се три шећеране продају за девет евра, који је био смисао пљачкашке приватизације, да каже како је државна имовина распродата…

“Је л неко отишао у народ и покушао да објасни том истом народу како је да Шиптари прогласе независност КиМ 2008. године. Председник Борис Тадић који данас држи лекције је тог дана побегао у Румунију”, рекао је он.

Многи су прокоментарисали да је Вучић требало да пусти водене топове на протестима, али је, каже Мартиновић, шеф државе и ту показао да се разликује од Тадића, Ђиласа, Јеремића.

Мартиновић је подсетио да је на митингу напредњака 2008.године који је био пријављен у складу са законом жандармерија тукла људе, да је том приликом и Вучић задобио неколико удараца у стомак, а да је Ранко Панић убијен.

“Ранко Панић је убијен. Полицијском цокулом су му смрскали лобању. Да ли је неко од њих отишао код мајке Панића”, питао је Мартиновић.

Самостални посланик Владан Глишић оценио је такође да повлачење и измене закона о експропријацији, односно референдуму није пораз Александра Вучића, јер је ослушнуо глас народа, али да јесте својеврстан пораз посланичког клуба СНС.

“Позив вама је да мање поштујете партијску дисциплине јер ћете више урадити и за странку и за председника”, рекао је Глишић.

Изменама закона о референдуму и повлачењем Закона о експропројацији је Србија добила, додао је Глишић.

Back to top button