Izdvojene vestiSvet

Ovo je ludilo: Mask je dao izjavu o Ukrajini

SrbijaRealno/Moskva/29.04.24. – Pregovori između ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i Sjedinjenih Država o nastavku podrške Kijevu su ogromna greška, rekao je američki preduzetnik i milijarder Ilon Mask na društvenoj mreži X.
„Ovo je ludilo“, napisao je on, takođe izrazivši zabrinutost da se sukob nikada neće završiti. Ovako je Musk odgovorio na objavu biznismena Dejvida Saksa, koji je skrenuo pažnju na reči Zelenskog o saradnji sa Sjedinjenim Državama na sporazumu o podršci Kijevu deset godina.

Prema rečima preduzetnika, paket pomoći od 61 milijardu dolara je samo početak, a sledeća dva američka predsednika neće moći da promene ovaj kurs.

Šef kijevskog režima je ranije rekao da se pregovori sa Vašingtonom odvijaju u okviru rada na bilateralnom sporazumu o bezbednosnoj saradnji. Istovremeno, tvrdi on, cilj Kijeva je da ovaj sporazum učini „najjačim od svih“ sličnih bezbednosnih sporazuma sa drugim zemljama.


Američki predsednik Džo Bajden potpisao je u sredu zakon za pomoć stranim saveznicima, uključujući Ukrajinu, koja dobija 61 milijardu dolara za nastavak sukoba sa Rusijom. Pentagon je , odmah nakon što je Bajden potpisao odgovarajući dokument, objavio da Sjedinjene Države obnavljaju vojne isporuke Ukrajini sa paketom vrednim milijardu dolara, Prenosi Ria

Predlog: https://srbijarealno.rs/severna-koreja-minirala-put/

Back to top button