Svet

Маск се повлачи са функција, постаје инфлуенсер

СрбијаРеално/ЛОНДОН/10.12 – Главни извршни директор компаније “Тесла”, Илон Маск, објавио је на Твитеру да размишља о томе да напусти посао и постане инфлуенсер.

„Размишљам да дам отказ и да постанем инфлуенсер са пуним радним временом“, навео је најбогатији човек на свету у твиту објављеном синоћ, не износећи детаље, преноси Ројтерс.

Није јасно да ли Маск, који врло активан на платформи ове друштвене мреже, озбиљно мисли да напусти своје руководне функције.

Британска агенција подсећа да је он, осим што је генерални директор “Тесле”, такође оснивач и извршни директор компаније СпејсИкс за летове у свемир, а води и стартап Неуралинк који се бави развојем терапеутских чипова за мозак, као и инфраструктурну фирму Боринг компаниј.

Маск је током једне видео конференције у јануару ове године изјавио да очекује да ће бити главни извршни директор Тесле још “неколико година”.

„Било би лепо да имам мало више слободног времена уместо да радим дан и ноћ, буквално од тренутка кад се пробудим док не одем на спавање, и то седам дана недељно. То је прилично интензивно“, рекао је он тада.

Прошлог месеца, Маск је питао своје пратиоце на Твитеру да ли да прода 10 посто свог удела у “Тесли”, на шта је већина одговорила потврдно. Од тада је продао акције у вредности од скоро 12 милијарди долара.

Back to top button