Izdvojene vestiSvet

Mask: Upravljanje Tviterom je turbulentno, prodajem ako naiđe pravi kupac

SrbijaRealno/London/12.04.23. – Vlasnik Tvitera Elon Mask izjavio je da je upravljanje ovom društvenom mrežom “prilično bolno” i “turbulentno” i da bi prodao kompaniju kada bi naišla prava osoba, prenosi BBC. Mask, koji je još na čelu proizvođača automobila Tesla i raketne kompanije Spejs Eks, kupio je Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru, a njegovo lično bogatstvo procenjuje se na skoro 190 milijardi dolara, što ga, prema Forbsovoj listi milijardera, čini drugom najbogatijom osobom na svetu.

On je danas u intervjuu za BBC, koji je privukao više od tri miliona pratilaca, na pitanje da li se kaje zbog kupovine Tvitera, rekao da je “nivo bola izuzetno visok, i da ovo nije neka vrsta zabave”. Govoreći o dosadašnjem vremenu koje proveo na čelu Tvitera, Mask je rekao: “Nije bilo dosadno. Bilo je prilično uzbudljivo.” Dodao je i da reč o “zaista stresnoj situaciji u poslednjih nekoliko meseci”, ali je naglasio da i dalje smatra da je kupovina kompanije prava stvar. Mask je saopštio da zbog obima posla “ponekad spava u kancelariji”, i da ima svoje mesto na kauču u biblioteci “u koje niko ne ide”. Na pitanje novinara vezano za odluku da se nalogu BBC-a na Tviteru doda oznaka koja ga opisuje kao “medij koji finansira vlada”, Mask je rekao da zna da “BBC generalno nije oduševljen time što ga svrstavaju u državne medije”.

Tviter je prvo dodao oznaku “Mediji koji su povezani sa državom” na glavni nalog BBC-a 4. aprila, pre nego što je to u subotu promenio u “Mediji koje finansira vlada”. On je govorio još o finansijama kompanije i saopštio da se “većina njenih oglašivača vratila” Takođe je rekao da smanjenje broja zaposlenih sa nešto manje od 8.000 u vreme kada je kupio Tviter, na oko 1.500 u ovom trenutku, nije bilo lako.

Back to top button