Srbija

Матић: Девизни прилив од туризма у првих девет месеци 2021. милијарду и 150 милиона евра

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24.11 – Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да, према извештају Народне банке Србије, девизни прилив од туризма у Србији у првих девет месеци 2021. године износи милијарду и 150 милиона евра.

”Девизни прилив од туризма био је у порасту у првих девет месеци ове године за 52,2% изражено у еврима (1.150 милиона евра), у односу на период јануар – септембар 2020. године. Ови охрабрујући подаци резултат су масовне вакцинације наших грађана, такође и адекватних одлука Владе, попут одобравања страним држављанима да се у Републици Србији вакцинишу, али и повољне епидемиолошке ситуације и стављања Србије на зелену листу ЕУ, што је допринело додатној препознатљивости наше земље као целовите и разнолике туристичке дестинације”, рекла је Матић.

Министарка Матић је додала да је девизни прилив од туризма у 2019. години, до сада најуспешнијој туристичкој години за Србију, износио милијарду и 436 милиона, те да су подаци о успеху туристичког сектора у 2021. надмашили сва очекивања.

Back to top button